Groninger Reddingsbrigade opent haar deuren voor nieuwe redders

GRONINGEN -De reddingsbrigade van Groningen organiseert op zaterdag 14 september voor de tweede maal een open dag op het Hoornsemeer in Groningen. Op de open dag kunnen geïnteresseerden kennis maken met de reddingsbrigade en kijken of er een redder in hun schuilt.

De Groninger Reddingsbrigade (GRB) is een vereniging en biedt trainingen voor jong en oud. Alle trainingen zijn gericht op het verminderen van verdrinkingen. Jonge kinderen kunnen leren zwemmen via het zwem-ABC, terwijl volwassenen de kneepjes van de eerste hulp leren en aan de slag kunnen als toezichthouder rondom recreatieplassen.

Op de parkeerplaats nabij Kaap Hoorn kunt u de voer- en vaartuigen van de brigade bewonderen, de redders van de brigade aan het werk zien in diverse demonstraties of zelfs je reddingscertificaat behalen. Voor jong en oud is er genoeg te doen. De lifeguards heten u op de 14e september graag welkom tussen 11 en 16 uur. Meer info is de komende weken te vinden op https://www.facebook.com/events/2338338589748781/.

 

Bron: Persbericht

Foto(s): Archief – Agnes Koning / GroningsNieuws

error: Op dit content berust copyright © Groningsnieuws.nl